Lær at tage livtag med gåder

Kom til Roskilde og lær at stille spørgsmål, der giver gode svar. Lær at lytte med hele dit væsen. Og lær at finde dine egne ord for det, du har set, hørt og fornemmet.

Hør om udfordringerne, de sindssyge oplevelser og fiduserne, når man laver portrætinterview.

Onsdag d. 1. november 2017 klokken 19 – 21 kan du møde Nils Thorsen på café Florentz i Roskilde. Han er journalist på Politiken, hvor han blandt andet har udmærket sig med sine store portrætinterview.

Nils Thorsen er en del af en tradition, som har spillet en stor rolle i dansk presse gennem tiderne. Portrætinterviewet giver os nærkig på mennesker, der spiller en rolle i tiden – uanset om det har været som rollemodeller, fjendebilleder, skæbner eller noget helt andet.

I en tid, hvor opmærksomheden på ”kändis-kulturen” er så altdominerende, er der grund til at fastholde portrætinterviewet – for det kan afprøve, om berømmelsen er andet end stjernestøv og glitterstads – om den bygger på substans.

Nils Thorsen har to gange været nomineret til Cavlingprisen for sine interviewserier: i 1999 for serien Engle og Dæmoner og i 2003 for serien TIL – om at blive og være. Han har udgivet en række bøger, heriblandt den anmelderroste interviewsamling OmVeje. Hans seneste bog, Andre mennesker – 11 portrætinterview om livet og veje igennem det, er udkommet her i efteråret.

Selv har han sagt:

”Et menneske er en gåde, når man begynder på et portrætinterview. Det er det også, når man er færdig. Gåden løser man ikke. Man tager bare livtag med den. Og taber. Men derfor kan resultatet godt blive både lærerigt og smukt.”

Nils Thorsen, 2003

Dette land har brug for portrætinterview og dermed for flere interviewskribenter. Hvad med dig?

Tilmelding til bestyrelsesmedlem Hanne Hjort Jensen, hanne.hjort.jensen@skolekom.dk senest d. 30. oktober 2017.