Vinderen er:

Journalist Lise Ravnkilde

Vinderen af årets Kreds 2-pris er journalist Lise Ravnkilde for bogen Lovestormen fra Lolland-Falster. Bogens fortællinger fra det virkelige liv kunne også være svaret på, hvorfor Lise og hendes mand valgte at flytte fra København til Nykøbing Falster, da børnene var små.

Det er gode historier, Lise fortæller, om de to ildsjæle Kirsten Sydendal fra Fejø og Tine Vinther Clausen fra Bandholm, der startede hele lovestormen, og om alle de positive begivenheder, virksomheder og oplevelser, der er en del af den kærlige fortælling.

Søndag den 4. februar er emnet og debatten en del af oplevelserne i forbindelse med Kreds 2’s generalforsamling. 

”Lovestormen kom,” fortæller Lise, ”fordi en gruppe kvinder så, at det ikke hjalp at blive ved med at skælde ud og blive fornærmet. I stedet valgte de at pege på positive ting.”

Lovestormen fra Lolland-Falster kunne være lærebog for Instituttet for Konstruktiv Journalistik ved Aarhus Universitet. Men bogen er også et bidrag til debatten om provinsen versus hovedstaden – en ikke ukendt problematik her i Kreds 2.

”Som journalister leder vi efter konflikten, men det kan også være vigtigt at fortælle en god historie, bare fordi den er god,” svarede Lise, da hun fik at vide, at hun er årets prismodtager,

Efter en del år som freelancejournalist er Lise Ravnkilde i dag ansat på Lolland-Falsters Folketidende.